اکوفارس: نیویورک تایمز در مطلبی به بررسی مرمت بازار باستانی شهر حلب سوریه پس از پایان جنگ در این منطقه پرداخت. |
پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز در مطلبی به مرمت آهسته و گام به گام بازار باستانی شهر حلب سوریه پس از پایان جنگ در این منطقه پرداخت و نوشت: بخش اعظم بازار سرپوشیده و باستانی «السقاطیه» حلب بر اثر حملات گروه تروریستی داعش و معارضان سوری ویران شده است. این در حالی است که قسمتهای کوچکی از آن سالم مانده و رویه مرمت بخشهای تخریب شده آن آغاز شده است. این بازار که به «سوک» نیز معروف است شامل کوچهای سرپوشیده که کف آن با سنگفرش ریز پوشیده شده و سقف آن به شکل طاق و گنبد که تا حدودی برگرفته از معماری اسلامی است، طراحی شده است. اگرچه بخش عمدهای از این بازار تخریب شده است، اما فعالیتهای کوچک تجاری در مناطق سالم این بازار زمینه را برای تبدیل آن به یک بازار پررونق و بازگرداندن مشتری به آن فراهم کرده است. غرفههای کوچک بازار در حال حاضر، نهایت تلاش خود را انجام میدهند تا دادوستد را به همه بخشهای این بازار برگردانند. شهر تاریخی حلب طی هشت سال گذشته شاهد بدترین درگیریها بوده است. در سال ۲۰۱۶، نیروهای دولتی سوریه این بازار را که به ثبت یونسکو رسیده، ولی در محاصره ویرانگر معارضان سوری بود، آزاد کردند. پس از آزادسازی بازار، بخش اعظمی از آن به دست تروریستها و معارضان تخریب شده بود. برنامه ریزان سوری روند بازسازی این بازار قدیمی را آغاز کرده اند. آنها امیدوار هستند با مرمت حجرههای این بازار بار دیگر تجارت و تعامل اقتصادی را به شهر حلب تزریق کنند. |
مرکز مطالعات حکمت - دانش و فن معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
جان گرفتن بازار باستانی حلب با پایان جنگ در سوریه
حمایت مجلس از «معماری اسلامی» و «سبک زندگی» در ساختمان سازیها
به گزارش ایکنا؛ مهر نوشت: علی لاریجانی در دیدار اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با اشاره به موضوع اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اظهار داشت: نظام مهندسی قم اشکالات و پیشنهادهای خود را در خصوص هر یک از بندهای اصلاحیه این قانون ارائه دهد.
وی در خصوص موضوع مجریان ذیصلاح اظهار داشت: به نظر میرسد حضور یک سازنده متخصص و دارای صلاحیتهای لازم در ساخت و سازها منطقی باشد که میبایست الزامی شدن این مسئله را در شورای عالی استانها و یا در وزارت کشور دنبال کنیم.
نماینده مردم قم در خانه ملت، در خصوص لایحه اصلاح ماده ۱۰۰ شهرداری نیز گفت: تصمیم حذف اصل جرائم ماده ۱۰۰ خوب است و ساخت و سازها باید بر اساس ضوابط باشد که در صورت اجرایی شدن این موضوع تخلفات ساختمانی هم کاهش خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به منطقی نبودن انتخاب ناظر توسط انبوهسازان در راستای حفظ منافع بهرهبرداران، ضمن صدور دستور پیگیری موضوع دستور موقت یکی از شعب دیوان عدالت اداری در خصوص توقف ارجاع نظارت از سوی نظام مهندسی، از رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم خواست تا مستندات قانونی خود را طی نامهای به ایشان نیز علاوه بر رئیس قوه قضاییه جهت انجام بررسیها و پیگیریهای لازم ارائه کند.
لاریجانی با تأکید بر تلاش برای روانسازی کار مردم، اظهار داشت: باید برای افرادی که قصد دارند برای خودشان مسکنی بسازند تسهیلاتی در نظر گرفت.
وی ابراز داشت: در زمینه موضوعات معماری اسلامی و همچنین سبک زندگی، نظام مهندسی کار تخصصی در این زمینهها میتواند انجام دهد و اگر در جایی نیز نیاز به قانون بود مجلس شورای اسلامی از آن حمایت خواهد کرد.
رئیس قوه مقننه گفت: ساخت و سازها چه در معماری داخلی و چه خارج از ساختمان میبایست به گونهای باشد که آرامش خانواده در آن حفظ شود و اشرافهای دیگران به درون منازل باید به حداقل برسد.
وی گفت: برقراری تناسب میان پذیرش دانشجویان در رشتههای مختلف و نیازهای کشور همواره مورد بحث بوده است و جا دارد سازمان نظام مهندسی ساختمان کار کارشناسی جامعی در زمینه نیاز کشور به مهندسان داشته باشد و این مطالعات نیز در اختیار مجلس قرار گیرد تا در کمیسیونهای مختلف از جمله کمیسیون آموزش و عمران و همچنین مرکز پژوهشها مورد بررسی قرار گیرد.
در ابتدای این دیدار نیز امین مقومی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم به تشریح فعالیتهای این سازمان و ارائه گزارشی از آخرین وضعیت عرصه صنعت ساختمان در استان پرداخت.
پیشنهادهایی برای راهبری و مدیریت گنجینه تاریخی ارسن حرم مطهر تقدیم آستانقدس شد.
نظر به تاکید رهبر معظم انقلاب بر گنجینه بودن مجموعه ارسن معماری حرم مطهر رضوی، و با توجه به قدمت مستمر و پیوسته معماری فاخر حرم مطهر رضوی که از قرن سوم تا کنون مستمرا در حال رشد و بالندگی بوده است بسته پیشنهادی مرکز مطالعات شما ، برای راهبری این مجموعه نفیس ، تقدیم آستانقدس رضوی شد.گفتنی است مجموعه 35 هکتاری موجود معماری حرم مطهر ، بعد از مجموعه 36 هکتاری مسجدالحرام ، بزرگترین ارسن معماری مذهبی جهان اسلام به شمار میرود.و از قرن سوم تا امروز شاهد انواع گونه ها و سبکهای معماری طی بیش از هزار سال از تمدن ایرانی اسلامی است.
زيارة مدير معهد التراث الشيعي من أول بيت إسلامي في إيران
مساء الأمس ، قام مدير معهد التراث الشيعي في تبريز ، حجة الإسلام رحيم قرباني ، بزيارة المنزل الأول للهندسة الإسلامية الإيرانية.
في حين أعرب عن رضاه عن بنية هذا المشروع ، قدم بعض النقاط التاريخية حول كيفية مواجهة الأئمة (عليه السلام) للسمات المعمارية للمساجد.
Director of the Shiite Heritage Institute of Tabriz visited the Iranian Islamic House
Director of the Shiite Heritage Institute of Tabriz visited the Iranian Islamic House
Yesterday evening, the director of the Shiite Heritage Institute of Tabriz, Hojjatoleslam Rahim Ghorbani, visited the first house of Iranian Islamic architecture.
While expressing his satisfaction with the architecture of this project,
he gave some historical points on how the Imams (peace be upon him) confronted with the architectural features of the mosques.
مطالب بیشتر...
صفحه 9 از 36